Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych

  Klauzula informacyjna w zakresie przetwarzania danych osobowych w Urzędzie Gminy Jeżewo
 
 
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE.L Nr 119, str. 1), zwanego  - RODO  i n f o r m u j e m y:
 
1) Administratorem  Pani/Pana danych osobowych przetwarzanych w Urzędzie Gminy Jeżewo jest Wójt Gminy Jeżewo, ul. Świecka 12, 86-131 Jeżewo, tel. 52 3318025;  fax  52 522 81 49, e-mail: sekretariat@jezewo.eu
2) Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych : tel. 607 753 475, e -mail: daneosobowe24h@wp.pl

3) Dane osobowe będą przetwarzane przez Urząd w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze lub w celu wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym.  

4) Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.

5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych klientom Urzędu przysługuje prawo:
- dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia  przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, wniesienia skargi do organu nadzorczego jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

6) Dane osobowe przetwarzane przez Administratora przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji celu dla jakiego zostały zebrane oraz zgodnie z terminami archiwizacji określonymi przez ustawy kompetencyjne.
 
 

metryczka


Wytworzył: IOD (25 maja 2018)
Opublikował: Emil Brzozowski (28 maja 2018, 14:04:40)

Ostatnia zmiana: Emil Brzozowski (23 kwietnia 2019, 07:47:42)
Zmieniono: aktualizacja

rejestr zmian tej informacji »


Liczba odsłon: 1031