Sprawozdanie z PO PŻ - Podprogram 2018
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020
Podprogram 2018
Sprawozdanie
Od miesiąca września 2018 roku do czerwca 2019 roku Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jeżewie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 realizowany w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD) Podprogram 2018.
W ramach Podprogramu 2018 pomocy udzielono 297 rodzinom, łącznie skorzystało 850 osób.
W całym Podprogramie 2018 wydano
5.630 paczek żywnościowych, w skład których wchodziły poniższe artykuły:
1) Artykuły skrobiowe:
- makaron jajeczny 3.920 kg,
- makaron kukurydziany bezglutenowy
560 kg,
- ryż biały 2.550 kg,
- herbatniki maślane 680 kg,
- kasza gryczana 1.296 kg,
2) Artykuły mleczne:
- mleko UHT 5.940 l,
- ser podpuszczkowy dojrzewający 2.040 kg,
3) Artykuły warzywne i
owocowe:
- groszek z marchewką 3.300 kg,
- fasola biała 3.060 kg,
- koncentrat pomidorowy 1.433,6 kg,
- buraczki wiórki 1.050 kg,
- powidła śliwkowe 1.530 kg,
4)Artykuły mięsne:
- filet z makreli w oleju 1.468,8
kg,
- szynka drobiowa 2.556 kg,
- szynka wieprzowa mielona 1.814,4
kg,
- pasztet wieprzowy 547,2 kg.
- kabanosy wieprzowe 306 kg.
5) Cukier:
- cukier biały 3.600 kg,
- miód wielokwiatowy 345,6 kg
6) Tłuszcze:
- olej rzepakowy 3.405 l.
7) Dania gotowe:
- gołąbki w sosie pomidorowym 1.468,8 kg
Łącznie wydano 42 871,40 kg artykułów żywnościowych.
W ramach Podprogramu 2018 przeprowadzono działania towarzyszące:
- kwalifikowane -Warsztaty edukacji ekonomicznej pn. „Jak sobie radzić z domowymi finansami”, w których uczestniczyło 128 osób
- niekwalifikowane -wydano 128 osobom książeczki kucharskie pt. „Proste dania z żywności FEAD”.
metryczka
Wytworzył: Elżbieta Opolska (25 lipca 2019)
Opublikował: Emil Brzozowski (26 lipca 2019, 09:45:35)
Ostatnia zmiana: brak zmian
Liczba odsłon: 505