Sprawozdanie z PO PŻ - Podprogram 2018


Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

Podprogram 2018

 

Sprawozdanie

 

Od miesiąca września 2018 roku do czerwca 2019 roku Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w  Jeżewie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 realizowany w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD) Podprogram 2018.

 

W ramach Podprogramu 2018 pomocy udzielono  297 rodzinom, łącznie skorzystało 850 osób.


W całym Podprogramie 2018  wydano 5.630 paczek żywnościowych, w skład których wchodziły poniższe artykuły:
1) Artykuły skrobiowe:

-       makaron jajeczny 3.920 kg,
-       makaron kukurydziany bezglutenowy 560 kg,
-       ryż biały 2.550 kg,
-       herbatniki maślane 680 kg,

-       kasza gryczana 1.296 kg,     

2) Artykuły mleczne:
-       mleko UHT 5.940 l,

-       ser podpuszczkowy dojrzewający 2.040 kg,

3) Artykuły warzywne i owocowe:
-       groszek z marchewką 3.300 kg,
-       fasola biała 3.060 kg,
-       koncentrat pomidorowy 1.433,6 kg,

-       buraczki wiórki 1.050 kg,
-       powidła śliwkowe 1.530 kg,

4)Artykuły mięsne:
-       filet z makreli w oleju 1.468,8 kg,
-       szynka drobiowa 2.556 kg,
-       szynka wieprzowa mielona 1.814,4 kg,

-       pasztet wieprzowy 547,2 kg.

-       kabanosy wieprzowe 306 kg.

5) Cukier:
-       cukier biały 3.600 kg,

-       miód wielokwiatowy 345,6 kg

6) Tłuszcze:
-       olej rzepakowy 3.405 l.

7) Dania gotowe:

-       gołąbki w sosie pomidorowym 1.468,8 kg

 

Łącznie wydano 42 871,40 kg  artykułów żywnościowych.

 

W ramach Podprogramu 2018 przeprowadzono działania towarzyszące:

- kwalifikowane -Warsztaty edukacji ekonomicznej pn.Jak sobie radzić z domowymi finansami”, w których uczestniczyło 128 osób

- niekwalifikowane -wydano 128 osobom książeczki kucharskie pt. „Proste dania z żywności FEAD”.

metryczka


Wytworzył: Elżbieta Opolska (25 lipca 2019)
Opublikował: Emil Brzozowski (26 lipca 2019, 09:45:35)

Ostatnia zmiana: brak zmian
Liczba odsłon: 505