Odbiór artykułów żywnościowych 12-13.01.2017

Odbiór artykułów żywnościowych

 

Informujemy, iż artykuły żywnościowe dla osób najbardziej potrzebujących  w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu  Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD) - Podprogram 2016 będą wydawane w dniach od 12 stycznia - 13 stycznia 2017 r. w godz. od 9:00 do 12:00 w magazynie na zapleczu Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska w Jeżewie.

Żywność będzie wydawana wyłącznie osobom, którym pracownicy socjalni wystawili skierowania. Po odbiór żywności prosimy zgłaszać się osobiście zgodnie z poniższym harmonogramem.

Dnia 12 stycznia 2017 r. prosimy o zgłaszanie się osób, których nazwiska rozpoczynają się od liter: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K

Dnia 13 stycznia 2017 r. prosimy o zgłaszanie się osób, których nazwiska rozpoczynają się od liter: L, Ł, M, N, O, P, R, S, Ś, T, U W, Z, Ż


Wydawane będą następujące artykuły spożywcze:

1. Makaron jajeczny 
2. Ryż biały
3. Mleko UHT
4. Fasola biała
5. Powidła śliwkowe
6. Gulasz wieprzowy z warzywami
7. Filet z makreli w oleju
8. Szynka drobiowa 9. Olej

Pomoc w ramach PO PŻ kierowana jest do osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, dopuszczającej korzystanie z pomocy społecznej z powodów wskazanych w art. 7 ustawy o pomocy społecznej, których dochód na osobę nie przekracza kwoty (zmiana od 1 stycznia 2017 r.) :

- 1268,00 zł (netto) w przypadku osoby samotnie gospodarującej,
- 1028,00 zł (netto) na osobę w przypadku rodziny.


Prosimy osoby, które są zainteresowane  otrzymywaniem żywności z PO PŻ Podprogram 2016 o zgłaszanie się do pracowników socjalnych w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Jeżewie w celu ustalenia sytuacji dochodowej i rodzinnej celem zakwalifikowania do otrzymywania powyższej pomocy.

metryczka


Wytworzył: GOPS (10 stycznia 2017)
Opublikował: Emil Brzozowski (10 stycznia 2017, 12:39:52)

Ostatnia zmiana: Emil Brzozowski (23 grudnia 2020, 10:12:46)
Zmieniono: przeniesienie do odpowiedniego działu

rejestr zmian tej informacji »


Liczba odsłon: 425